Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /data/sites/web/breulsorg/data/ZendFramework-1.11.7/library/Zend/Cache/Backend.php on line 66

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/sites/web/breulsorg/data/ZendFramework-1.11.7/library/Zend/Cache/Backend.php:66) in /data/sites/web/breulsorg/data/breulslog.live/application/modules/frontend/Bootstrap.php on line 15
Breuls.log / TV-tip 15: The Office (US)
Ik ben Peter Breuls. Ik schrijf webapplicaties in PHP, filmreviews en onregelmatig iets op deze weblog. Welkom!
Onder de naam Devize ben ik beschikbaar als developer of consultant voor websites of webapplicaties.
Ik ben werkzaam als Administrator bij online community FOK! en als Lead Developer bij frontoffice-leverancier SIMgroep.

TV-tip 15: The Office (US)

Mediareageer

De meningen zijn altijd verdeeld over Amerikaanse remakes van Britse producties. Omdat Britse humor de Amerikaanse niet is, vindt er altijd een vertaalslag plaats die in de ogen van Britse fans totaal mislukt is, en volgens anderen prima geslaagd. Amerikaanse fans snappen op hun beurt meestal maar niks van alle heisa rondom het origineel.

Zo zijn er ook twee kampen rondom The Office. Het origineel, waarin Ricky Gervais de rol van manager David Brent neerzet, is alom gewaardeerd, en wordt vooral in de UK gezien als zijn meesterwerk. Fans van deze serie vinden vaak niets aan de Amerikaanse gelijknamige remake, hoewel die wel degelijk behoorlijk grappig is. Voor mij geldt dat ik alle dertien afleveringen van The Office (want ja, zo weinig zijn het er eigenlijk maar) wel op DVD heb, maar ik heb ze niet afgekeken. Vond het wel grappig, maar misschien was ik het hogere tempo van de Amerikaanse versie, die ik eerder zag dan de Britse, al teveel gewend.

In die Amerikaanse versie speelt Steve Carell (The 40 Year Old Virgin, Evan Almighty, Anchorman) de rol van Michael Scott, manager van een kleine vestiging van een papierhandelaar. De serie, als het origineel, is in mockumentary-vorm. Dat betekent dat we met z'n allen doen alsof we naar een documentaire zitten te kijken, compleet met talking heads, interviews met de personages, tussen de scenes door.

In The Office worden de kantoormedewerkers gevolgd in hun dagelijkse doen en laten. We zien een parodie op een kantoorsituatie, compleet met vanaf de eerste aflevering office pranks, collega's die elkaar eigenlijk niet mogen, de schreeuwlelijk van het kantoor en de stille muis. In latere seizoenen wordt de fictieve cameraploeg ook toegelaten in privesituaties van de kantoormedewerkers.

De humor van de show wordt gezocht in ongesproken grappen: moeilijke sociale situaties, ongemakkelijke momenten en belachelijk gedrag van onder andere Michael Scott. Veel minder dan bij andere sitcoms is er sprake van grappen in de dialoog, en dat kan bij de eerste paar afleveringen even wennen zijn. Voor mij was het dat zeker, maar naarmate je de stijl meer gaat begrijpen en de karakters meer gaat leren kennen, raak je meer gewend aan de benadering van de makers en kun je regelmatig dubbel liggen van het lachen.

Steve Carell heeft aangegeven te gaan stoppen met The Office. In het komende seizoen zal Michael Scott dus uit de serie verdwijnen. Wat dat voor de rest van de cast, en de serie als geheel, betekent is nog niet bekend, al wil NBC er wel graag mee verder.

The Office (US), donderdagen op NBC. Seizoen 7 begint 23 september en zal 25 afleveringen tellen. In Nederland te zien bij Comedy Central.

Morgen: de geboorte van de grootste superheld op Aarde.


Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/sites/web/breulsorg/data/ZendFramework-1.11.7/library/Zend/Form/Element.php on line 319